Akcija samoborskog HNS-a uoči Janinovskog proščenja

Akcija samoborskog HNS-a uoči Janinovskog proščenja

Podružnica Samobor održala je u subotu, 30.srpnja još jednu uspješnu uličnu akciju. Akciju su i ovoga puta osmislile, organizirale i izvele članice ženske inicijative HNS-a, a sve povodom Dana Svete Ane, zaštitnice Samobora.


Za tu prigodu članice ženske inicijative izradile su prigodne poklone koji su se sastojali od medenjaka umotanih u narančaste paketiće. Ispod HNS-ovog šatora mogao se probati i tradicionalni samoborski napitak od meda, tzv Gvirc pa su mnogi prolaznici svratili na ledeno osvježenje.

Samoborske HNS-ovce u subotu je posjetio i Tomislav Stojak, kandidat na listi Narodne koalicije u VII. Izbornoj jedinici. Koliko je Stojak popularan u Samoboru dokazuje i šetnja po trgu i obližnjoj tržnici gdje se Tomislav neumorno družio i razgovarao s građanima i „kumicama“ na placu, dijeleći im medenjake. Sasvim je jasno da je Tomislav Stojak u Samoborcima pronašao mnoge simpatizere za predstojeće izbore.

Podružnica Samobor nastavlja s akcijama tijekom cijelog ljeta, sve do izbora. Već 27.8 na rasporedu je tradicionalni HNS-ov piknik u Domaslovcu kojemu će prethoditi izvještajna skupština podružnice. Tih dana u Samoboru se očekuju i članovi SIO mladih koji bi u Samoboru trebali doći u okviru svoje Ljetne kampanje mladih.

Već danas, u ponedjeljak, 1.8. u Samoboru je na rasporedu predstavljanje programa Narodne koalicije, a skup na Trgu Matice Hrvatske počinje u 16 sati.

D.K.

« Povratak na ostale vijesti | Napisano 01.08.2016.