„HNS može pružiti građanima normalnu opciju i zdrav izbor“

„HNS može pružiti građanima normalnu opciju i zdrav izbor“

Zagreb, 11. svibnja 2015. godine - Sastankom u Zagrebu za Županijsku organizaciju HNS-a Zagrebačke županije nastavljene su pripreme HNS-a za parlamentarne izbore. „Cilj je sastanaka poslušati članstvo i vidjeti kako se najbolje pripremiti za izbore. Dva su razloga za to – prije ljeta moramo dogovoriti s kim i kako ćemo nastupiti na parlamentarnim izborima, a drugi razlog je programske prirode. Prije konačnog definiranja programa s kojim ćemo nastupiti na parlamentarnim izborima želimo razgovarati, poslušati primjedbe, kritike i pohvale naše organizacije“, poručio je na konferenciji za medije održanoj uoči sastanka potpredsjednik HNS-a i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak. „Naša organizacija nebrojeno je puta dokazala da je, bez obzira što su posljednjih desetak godina mnoge političke opcije dolazile i odlazile, HNS etabliran na hrvatskoj političkoj sceni“, rekao je Vrdoljak, istaknuvši kako upravo takav i s optimizmom HNS ulazi i u pretkampanju, a prioritet mu je ne dopustiti potpunu bipolarizaciju političke scene.


Vrdoljak je izrazio zadovoljstvo rezultatima nedjeljnih izbora za Vijeće mjesnog odbora Jug 2, osječkog naselja u kojem je odrastao, a u kojem je HNS samostalno osvojio 25 posto glasova te tri mandata u Vijeću. „Pričaju o rejtinzima, a onda dođu izbori. HNS je samostalnim izlaskom osvojio 25 posto glasova i tri mandata, što je dosad najveći uspjeh na prostoru Slavonije i pokazuje da počinjemo stvarati centre moći HNS-a. Čestitam cijeloj ekipi iz Osijeka, odradili su velik posao i bolji nego ja ikad prije. Samostalnim izlaskom osvojiti 25 posto impresivan je rezultat!“, poručio je Vrdoljak.

Članica Predsjedništva HNS-a i ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš rekla je pak kako su sastanci sa županijskim organizacijama prilika da se otvoreno razgovara o dobrom i lošem. „Ponosimo se sudjelovanjem u radu ove Vlade i poslom koji smo napravili i koji ćemo odraditi do kraja te učiniti sve da to ostvarimo i u sljedećem mandatu. HNS je stabilan partner, pokazali smo da znamo kako odraditi posao, da postoji niz projekata kojima se trebamo ponositi, niz reformi koje smo pokrenuli i napravili te postavili put kojim se treba ići i tu smo cijelo vrijeme bili glas zdravog razuma“, istaknula je Mrak Taritaš.

Predsjednik Županijske organizacije HNS-a Zagrebačke županije Dubravko Ponoš osvrnuo se na rečenicu koja se često čuje u javnosti o tome kako je HNS strančica od dva posto koja ima previše utjecaja u Hrvatskoj. „Ja bih rekao da taj i takav HNS pobjeđuje na izborima, taj i takav HNS dobiva gradonačelnike i u Dubrovniku i u Svetom Ivanu Zelini, usuđujem se reći premoćno, i time dokazuje koliko je njegova organizacija na terenu zaista jaka“, rekao je Ponoš. „Čeka nas daljnje jačanje organizacije, kao i dokazivanje da je Hrvatskoj potrebna stranka centra, stranka koja će zagovarati riječ normalno, a riječ normalno je teška riječ, samo na prvi pogled izgleda jednostavno, zapravo ju je teško postići. Vjerujem da je HNS taj koji će pružiti građanima jednu normalnu opciju i zdrav izbor“, poručio je Ponoš.

Obilasci HNS-ovih županijskih organizacija počeli su prošlog tjedna. Do sada su održani sastanci u za Gradsku organizaciju HNS-a Grada Zagreba te za Županijsku organizaciju HNS-a Sisačko-moslavačke županije, a do kraja lipnja sastanci će se održati u svim HNS-ovim organizacijama. Paralelno će se održavati i sastanci s HNS-ovim izbornim timovima po izbornim jedinicama. Na sastancima sudjeluju predsjednici podružnica s područja pojedine županije, članovi Predsjedništva i Tima HNS-a te HNS-ovi dužnosnici. Okupljanja će kulminirati tradicionalnim, ove godine jubilarnim 10. Sportskim susretima Političke akademije HNS-a 5. srpnja u Tuhelju.

« Povratak na ostale vijesti | Napisano 13.05.2015.